top of page

Waarom het reinigen van je huid zo belangrijk is!

Bijgewerkt op: 24 sep. 2018Ik krijg regelmatig de vragen waarom het reinigen van de huid zo belangrijk is, hoe je het het beste kan reinigen en hoe vaak je de huid moet reinigen. Dit ga ik je allemaal vertellen in deze blog!


Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk?

Het reinigen van de huid is een van de belangrijkste stappen van het verzorgen van de huid. De huid is namelijk continu bezig met het maken van nieuwe cellen en er blijven ook dagelijks super veel dode huidcellen over. Dit alleen al kan de huid gaan afsluiten en zeker in combinatie met make-up zal er een 'vies' laagje op het gezicht blijven liggen. Daarom is het zo belangrijk om je gezicht te reinigen zeker voordat je een dag/nachtcrème aanbrengt. Deze zal de huid anders niet goed kunnen opnemen en zal er ook geen goede huidverzorging en huidverbetering mogelijk zijn. Er kunnen zelfs verstoppingen ontstaan waardoor je onzuiverheden in het gezicht krijgt.


Hoe kan ik het best mijn huid reinigen?

Vaak hoor ik dat mensen hun huid alleen reinigen met water, maar dit is geen goede reiniging. Water zal lang niet al het vuil verwijderen en het kan de huid ook uitdrogen. Ik raad aan om de huid te reinigen met een milk en tonic die passen bij jouw huidtype. Breng de milk met je handen aan op het gezicht en masseer het goed in. Verwijder daarna de milk met een nat doekje en zorg zo dat je alle milk verwijderd hebt. Op sommige dagen kan je huid ook wat viezer zijn van bijvoorbeeld wat meer make-up, herhaal dit dan nog een keer zodat je zeker weet dat al het vuil van de huid verwijderd is.

Als je dat gedaan hebt moet de huid na gereinigd worden met een tonic. Dit is ook om de zuurgraad van de huid weer te neutraliseren. Breng de tonic aan op een watje en haal dit ook langs je hele gezicht. Nu heb je je huid goed gereinigd en is het klaar voor een dag/nachtcrème of een serum. Na de reiniging van de huid kan de huid dit ook beter opnemen.


Hoe vaak kan ik mijn gezicht het beste reinigen?

Om je huid zo goed mogelijk te verzorgen kan je het beste je huid 2 keer per dag reinigen. 1 keer 's ochtends en 1 keer 's avonds. De huid reinigen is niet alleen om make-up te verwijderen. Ook 's nachts scheidt de huid veel afvalstoffen en vet van je huid af en dit moet 's ochtends ook verwijderd worden om je huid zo optimaal mogelijk te verzorgen. Ook als je geen make-up draagt is het belangrijk om s' avonds de huid te reinigen omdat er overdag ook veel afvalstoffen van buitenaf aan blijven zitten. Zo zit je onbewust ook regelmatig aan je gezicht en dit neemt ook weer afvalstoffen mee.


Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn tips om je huid te reinigen en te verzorgen. Wil je meer weten over hoe je het beste voor je huid kan zorgen neem dan contact met me op voor persoonlijk advies!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page